Pineut- Witte Gluhwein Karaf


Dit is er eentje met een twist. En wat voor twist. In Duitsland zijn ze er jaloers op. Witte wijn op smaak gebracht met amandelen, rozijnen, kaneel, kruidnagel en gember.
Hoe maak je zelf Glühwein met Pineut?
Zelf toevoegen:
- Witte wijn en een schepje suiker
- Liefde
het recept voor 6 glazen Gluhwein
Vul de karaf met een fles witte wijn. Zet opzij voor 12 uur. Gewoon op kamertemperatuur.
Filter door een fijne zeef en verwarm de drank rustig in een pannetje, zonder te koken.
Serveer. Warm jezelf lekker op.
Ingrediënten:
- Rozijnen
- Amandelen
- Vlierbloesem
- Kaneel
- Citroenschijf
- Gember
- Kruidnagel
Het merk Pineut
Pineut is feitelijk de uit de hand gelopen hobby van Femke en Marlies. Twee vriendinnen die gek zijn op smaken, kruiden en specerijen. Wat ooit begon met samen een beetje experimenteren op zolder, is ondertussen uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland!
Het is een Rotterdams concept. De partners zorgen voor mooie ingrediënten die op een eerlijke en duurzame manier zijn geproduceerd. Zonder gekke toevoegingen. Omdat ze het belangrijk vinden om te weten waar een product vandaan komt. De materialen voor de fraaie neuten zijn vaak gerecycled en de ingrediënten voorzien van een duurzaamheidskenmerk.
Pineut wordt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland gemaakt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij toveren onze natuurlijke ingrediënten om tot een smaakvolle neut, verpakt in een stijlvolle fles of flacon. Het productieteam van Stroomopwaarts vertelt hoe zij dit doen. Stroomopwaarts is een sociale werkplaats in Rotterdam.