Pineut- Winter cocktail


De winter is zo slecht nog niet. Heerlijke zware smaken en dranken voeren de boventoon. Evenals heel veel gezelligheid. Verras jouw gasten daarom met dit feestelijke drankje. Een winterse cocktail op basis van sinaasappel en kruiden die je in een handomdraai zelf maakt. Eén potje is goed voor vier voortreffelijke cocktails. Dus, misschien toch maar alvast twee potjes klaarmaken?
Hoe maak je zelf een winterse cocktail met Pineut?
Zelf toevoegen:
- Sap van één sinaasappel
- gin of jenever
- Liefde
Voeg 100ml sinaasappelsap en 100ml gin/jenever toe aan het potje. Laat gedurende 4 uurtjes rustig trekken. Filter de mix en verdeel over vier mooie glazen. Top de cocktails af met tonic en garneer met de specerijen vanuit de mix voor een extra feestelijk aangezicht!
Ingrediënten:
- kaneel
- steranijs
- korianderzaad
- foelie
- kardemom
- kruidnagel
Het merk Pineut
Pineut is feitelijk de uit de hand gelopen hobby van Femke en Marlies. Twee vriendinnen die gek zijn op smaken, kruiden en specerijen. Wat ooit begon met samen een beetje experimenteren op zolder, is ondertussen uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland!
Het is een Rotterdams concept. De partners zorgen voor mooie ingrediënten die op een eerlijke en duurzame manier zijn geproduceerd. Zonder gekke toevoegingen. Omdat ze het belangrijk vinden om te weten waar een product vandaan komt. De materialen voor de fraaie neuten zijn vaak gerecycled en de ingrediënten voorzien van een duurzaamheidskenmerk.
Pineut wordt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland gemaakt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij toveren onze natuurlijke ingrediënten om tot een smaakvolle neut, verpakt in een stijlvolle fles of flacon. Het productieteam van Stroomopwaarts vertelt hoe zij dit doen. Stroomopwaarts is een sociale werkplaats in Rotterdam.