Pineut- Tafelwater-Karaf- Roos Bergthee Hibiscus




In de roos!
Alle ingrediënten zijn bloemen. De combinatie van bergthee, rozenknopjes en hibiscusbloemen is té lekker om te laten staan. Het frisse zuurtje van de hibiscus, het zoete van de roos en het zalige mondgevoel van de bergtheemaken deze tafelwater tot een Griekse Traktatie. Bergthee staatnamelijk ook bekend als Griekse thee en is daar niet weg te denken uit het dagelijkse leven.
Op je gezondheid
De olie die vrijkomt uit de blaadjes van de sideritis plant geven de thee een aangename textuur en zit ook nog eens bomvol ijzer en antioxidanten. Volgens de Griekse mythologie werkt het ook tegen verkoudheid en is het goed voor de spijsvertering. Dat is natuurlijk heel mooi meegenomen, maar wij vinden het bovenal heel erg lekker.
Lemon Poppy Tea
Pineut zou Pineut niet zijn als we voor onze bergthee niet een te gekke leverancier hebben gevonden: Lemon Poppy Tea. Een smaakspecialist met oog voor kwaliteit én voor de telers. Overigens moeten we daardoor wel nog iets bekennen. De absoluut eersteklas bergtheevan Lemon Poppykomt namelijk … uit Albanië. Ssssstttt, niet tegen de Grieken zeggen.
Hoe maakt je het?
- Vul de fles af met water.
- Laat minimaal 30 minuten intrekken en serveer direct.
- Vul gedurende de dag gerust nog enkele keren bij met water. De bloemen en bergthee geven veel smaak af.
Binnen 24 uur consumeren.
Ingrediënten
- hibiscus
- roos
- bergthee
Voedingswaarde
energie: 704 kJ / 169 kcal, vet: 0,6 g, waarvan verzadigde vetzuren: 0,2 g, koolhydraten: 21 g, waarvan suikers: 2,7 g, eiwit: 4,7 g, zout: 0,01 g
Het merk Pineut
Pineut is feitelijk de uit de hand gelopen hobby van Femke en Marlies. Twee vriendinnen die gek zijn op smaken, kruiden en specerijen. Wat ooit begon met samen een beetje experimenteren op zolder, is ondertussen uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland!
Het is een Rotterdams concept. De partners zorgen voor mooie ingrediënten die op een eerlijke en duurzame manier zijn geproduceerd. Zonder gekke toevoegingen. Omdat ze het belangrijk vinden om te weten waar een product vandaan komt. De materialen voor de fraaie neuten zijn vaak gerecycled en de ingrediënten voorzien van een duurzaamheidskenmerk.
Pineut wordt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland gemaakt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij toveren onze natuurlijke ingrediënten om tot een smaakvolle neut, verpakt in een stijlvolle fles of flacon. Het productieteam van Stroomopwaarts vertelt hoe zij dit doen. Stroomopwaarts is een sociale werkplaats in Rotterdam.
Alcoholvrij en zonder toegevoegde suikers.