Pineut- Rode Gluhwein Karaf


Op een kerstmarkt in hartje stad of op de piste: glühwein is een heerlijke hartverwarmer.
Wat ook heerlijk is; onze rode glühwein is zó afgestemd dat je er ook een dampende alcoholvrije versnapering van kunt maken. Hoe? Door de rode wijn te vervangen door appelsap. Gloeiende, gloeiende wat lekker!
Hoe maak je zelf Glühwein met Pineut?
Zelf toevoegen:
- Rode wijn en een schepje suiker
- óf appelsap voor een alcoholvrije variant
- Liefde
het recept voor 6 glazen Gluhwein
Vul de karaf met een fles rode wijn. Zet opzij voor 12 uur. Gewoon op kamertemperatuur.
Filter door een fijne zeef en verwarm de drank rustig in een pannetje, zonder te koken.
Serveer. Warm jezelf lekker op.
Ingrediënten:
- Cranberries
- Steranijs
- Kaneel
- Sinaasappelschijf
- Roze peper
- Kruidnagel
Het merk Pineut
Pineut is feitelijk de uit de hand gelopen hobby van Femke en Marlies. Twee vriendinnen die gek zijn op smaken, kruiden en specerijen. Wat ooit begon met samen een beetje experimenteren op zolder, is ondertussen uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland!
Het is een Rotterdams concept. De partners zorgen voor mooie ingrediënten die op een eerlijke en duurzame manier zijn geproduceerd. Zonder gekke toevoegingen. Omdat ze het belangrijk vinden om te weten waar een product vandaan komt. De materialen voor de fraaie neuten zijn vaak gerecycled en de ingrediënten voorzien van een duurzaamheidskenmerk.
Pineut wordt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland gemaakt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij toveren onze natuurlijke ingrediënten om tot een smaakvolle neut, verpakt in een stijlvolle fles of flacon. Het productieteam van Stroomopwaarts vertelt hoe zij dit doen. Stroomopwaarts is een sociale werkplaats in Rotterdam.