Pineut - Cold Brew Iced Tea - Fairchain


De heerlijke smaken van onze duurzame mango uit Burkina Faso en de fairchain thee van Frank about tea krijgen dankzij het cold brew proces de tijd die ze verdienen om tot volle wasdom te komen. IJskoud de lekkerste!
Hoe maak je Iced Tea van Pineut?
Dit is misschien wel het makkelijkste recept van Pineut. Vul de karaf aan met kraanwater, zet in de koelkast en laat 6 uur trekken. Als je terugkomt van werk, strand, buiten spelen of een dagje pretpark is de smaak optimaal en kan het grote chillen beginnen.
Voor de refill pot geldt: doe de inhoud in een kan of karaf en vul aan met 1 liter water.
Zoetekauwen opgelet: voeg tijdens de bereiding een scheutje honing toe voor een nog sweeter sunshine.
ZELF TOEVOEGEN
- plat (kraan)water
- Optioneel toevoegen : scheutje honing
INGREDIENTEN
- mango
- groene thee
FAIRCHAIN! FRANK ABOUT TEA
Pineut houdt van korte lijntjes. En dat is ook de reden dat we het ook zo fijn vinden dat we Valerie en David kunnen steunen in hun missie: de theesector eerlijker en transparanter maken. Frank about tea zet zich in voor een eerlijkere thee sector door Fairchain thee te verkopen. De thee wordt rechtstreeks ingekocht en verwerkt in het land van herkomst voor meer lokale impact. Ook worden 2% van alle opbrengsten geïnvesteerd in het trainen van theeboeren.
FAIR TRADE MANGO'S
Voorop stond bij de zoektocht van Pineut naar gedroogde mango dat de boer voor het product een eerlijke prijs heeft ontvangen.
Het merk Pineut
Pineut is feitelijk de uit de hand gelopen hobby van Femke en Marlies. Twee vriendinnen die gek zijn op smaken, kruiden en specerijen. Wat ooit begon met samen een beetje experimenteren op zolder, is ondertussen uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland!
Het is een Rotterdams concept. De partners zorgen voor mooie ingrediënten die op een eerlijke en duurzame manier zijn geproduceerd. Zonder gekke toevoegingen. Omdat ze het belangrijk vinden om te weten waar een product vandaan komt. De materialen voor de fraaie neuten zijn vaak gerecycled en de ingrediënten voorzien van een duurzaamheidskenmerk.
Pineut wordt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland gemaakt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij toveren onze natuurlijke ingrediënten om tot een smaakvolle neut, verpakt in een stijlvolle fles of flacon. Het productieteam van Stroomopwaarts vertelt hoe zij dit doen. Stroomopwaarts is een sociale werkplaats in Rotterdam.
Alcoholvrij en zonder toegevoegde suikers.